Center of the Universe: Levitating disk

Center of the Universe is the name Jørgen Sissyfus Skjulstad uses when he makes songs that are so nice and light that they practically fly off by themselves.

Levitating Disk states that we are dealing with a musician and consctructor of sounds who dares to be more accessible and more challenging than he or anyone else has been before.

The listener is taken to the Center of the Universes friendly world of pastoral electro pop, full of rich melodies and dancing rhythms and is granted sensual pleasures seldom allowed in other musical forms.

Center of the Universe – When around here by sissyfus

Center of the Universe er navnet Jørgen Skjulstad aka Sissyfus bruker når han skal lage poplåter som er så lette og fine at de praktisk talt svever av seg selv. Mr. Skjulstad er en sann musikkens trollmann og en av de definerende personene i Norges popundergrunn idag. Ved siden av Center of the Universe er han også den sentrale drivkraften bak det kritikerroste orkesteret Now We’ve Got Members og plateselskapet Metronomicon Audio (Magnus Moriarty™, Koppen, Truls And The Trees, Hanny).

Etter at Center of the Universe ferdigstilte sin trilogi om tid og rom ifjor, startet en ny fase i Center of the Universe evolusjonen. Nostalgisk elektronikk, naive popmelodier, progrockmystikk og vaggende østlige folkrytmer har gått sammen til en syntese som er påfallende direkte og umiddelbar. Lytteren geleides vennlig inn i Center of the Universes verden av pastoral elektropop, fylt av detaljrike dansende melodier og rytmer og tillates sanslige lyster man aldri ellers ville tillatt seg i andre musikkformer. Med singelen Now, and in the Future som det mest umiddelbare argumentet, slår Levitating Disk fast at vi har med å gjøre en musiker og lydkonstruktør som våger å være mer tilgjengelig og mer utfordrende enn han eller noen andre har vært før.

Center of the Universe – When around here by sissyfus