COU + S.L.Y.C // Metronomicon Audio kveld // Kampen Bistro

TORSDAG KLOKKEN 20:00 Kampen Bistro
Facebook

CENTER OF THE UNIVERSE
Jørgen Sissyfus Skjulstad er en Oslo-legende som i over 20 år har gitt ut musikk under kunstnernavnet Center of the Universe. Jørgen er primus motor for Metronomicon Audio er et lite plateselskap som holder til i Oslo. Forresten, strengt tatt er det ikke et plateselskap, men en forening med et 20-talls aktive medlemmer og en lang rekke løsere tilknyttede som sammen har som mål å lage ny og interessant musikk. Metronomicon Audio har valgt å fokusere på de enkelte medlemmers frihet til å lage musikk de selv liker, og foreningen har derfor en flat struktur der artistene selv har full kunstnerisk kontroll. I tillegg til å gi ut musikk har Metronomicon Audio i en årrekke arrangert adskillige konserter og arrangementer. Foreningen gir i tillegg ut en samleskive for hver tiende andre utgivelse. På disse utgivelsene inviteres andre artister til å bidra for på den måten å knytte kontakter på tvers av genre og land. Metronomicon Audio så dagens lys i 2001. Til nå har foreningens medlemmer produsert 89 utgivelser. Blant disse finner vi i tillegg til en god del CDR, CD og LP’er, også mer obskure formater som kretskort, brusflasker og USB-pinner. Center of the Universe er en kunstner som hovedsakelig, men ikke bare, jobber med musikk og lyd. Bandet, som er et soloprosjekt (derav navnet), har gitt ut nesten 20 album, mange remikser og jobber også med musikk til film, teater og lydkunst.
▬▬▬
S.L.Y.C

Oslo-kvartetten S.L.Y.C. er aktuelle med sitt tredje album – deres mest helhetlige til nå. Ni omhyggelig utformede drømmepoplåter, lydmessig inspirert like mye av krautrock og shoegaze som av elektronisk dansemusikk. Bandet består av sanger og keyboardist Sara Lena Yri Cools, gitarist Daniel Meyer Grønvold (Moon Relay), bassist Kjersti Aase Winjum (Dagens ungdom) og trommeslager Sigurd Bergflødt. Sangene dreier seg om hverdagslige aktiviteter som å se på TV, hagearbeid, oppdra barn, studere fortauet på vei til jobb – og om å innse at rytmen i disse gjøremålene påkaller en slags determinisme som visker ut skillet mellom å lykkes og å mislykkes, og mellom gjerningsperson og gjerning. Kanskje er det hagen som kultiverer meg, og barna mine som oppdrar meg. Jeg og tv-programmene er sammen om aktiviteten tellying. Musikken og arrangementene til S.L.Y.C. stikker hull på tekstenes hinne av ensomhet, med et lydbilde som inviterer til oppmerksomhet og som presser seg gjennom til et sted der kommunikasjon og forbindelse er mulig. Hvis du liker band som Broadcast, The Go-Betweens, Cocteau Twins og Stereolab burde denne plata treffe deg. Den gis ut digital og som vinyl, visuelt utformet av Johann Kauth.