Captain Credible – Dead Cats EP!

Releaseparty @ Kunstnernes Hus, Oslo, Friday 23th October 20:00
Live:  Captain Credible + Center of the Universe

Captain Credible is an electronica artist based in Oslo. Known for his physical and eccentric live performances and arsenal of homemade instruments, he plays angry electronic music influensed by punk and old video games. The Captain refers to his sounds as “filthy drunk beats bathing in a lake of melting synthesizers and old Nintendo cartridges”.

October 2015 brings with it the release of the EP “Dead Cats” on Metronomicon Audio. This is the first in a series of 3 printed circuitboards. Unlike traditional EPs, Dead Cats is different for every copy of the physical release. Alongside the 5 downloadable tracks, each circuit board generates its own version of the final track “main.h” using your downloadcode as its source of inspiration. Simply plug your headphones into the headphone jack and absorbe the harsh reality that is the robot takeover of the cultural market.

The release also marks a new liveset with hand crafted space-age, razor sharp instruments utilizing a unique system of visual feedback. Causing epileptic fits and blinding both audience and performer.Captain Credible – Dead Cats EP

Slippfest fredag 23. oktober kl. 20:00 på Kunstnernes Hus
Live: Captain Credble + Center of the Universe
Facebook-event

Captain Credible er den gale, musikalske vitenskapsmannen som lever inne i hodet til britiskfødte Daniel Lacey-McDermott. En uvanlig artist med røtter i Trondheim, som i senere tid har utført sine eksperimenter for publikum over hele europa.

På konsert er scenen er stappfull med håndlaget elektronikk og låtenenes tema er alt fra Schrödingers katt til ren kildekode. Lytterne rives med på en episk reise i tid og rom. Credible har blant annet hatt oppsiktsvekkende opptredener på Hove, Øya, Bylarm, Slottsfjell, Ragnarok (Milan), Pictoplasma (Berlin) samt vært turnésupport for Casiokids.

23. Oktober kommer den første utgivelsen av en serie av tre EPer. Disse kommer i form av kretskort og vil bli utgitt på Metronomicon Audio. Hvert eksemplar er unikt! Dette er fordi den siste låta, “main.h”, genereres av kretskortet ved hjelp av en rekke komplekse 8bit-algoritmer (med nedlastningskoden som inspirasjonskilde.) Det er bare å plugge inn hodetelefonene og akseptere robotenes inntog i kultursektoren!