Alamaailman Vasarat (Fin) og Now We’ve Got Members på Bakkjens Basar (Riksscenen) Alamaailman Vasarat (Fin) og Now We’ve Got Members på Bakkjens Basar (Riksscenen)

Alamaailman Vasarat (Fin) og Now We’ve Got Members på Bakkjens Basar (Riksscenen)
fredag 9. mars kl. 20:00 på Riksscenen
Alamaailman Vasarat – “The Finnish Prophets of Fictional World Music”

Now we’ve got members

Now we’ve got Members – Telelogies by Metronomicon Audio

Frontmann Jørgen Skjulstad og resten av medlemmene i Now we’ve got members byr på en kveld fylt av instrumental improvisasjon, ujevn taktart og minimale riff der musikk fra Øst-europa eller Etiopia er like relevant som vestlig indierock, og Terry Riley sitter pent ved siden av James Brown. I mer enn ti år har Now we’ve got Members kvernet ut sin spesielle mikstur av balkan-folk, gresk rembetika, 70-talls prog, indiepop og fri improvisasjon og bandet slipper sitt femte album ”Teleologies” på Metronomicon Audio i vår.

Jørgen Sissyfus Skjulstad – vokal/elektrisk saz/melodika/klarinett etc, Henrik Kamphus – trommer/perkusjon/darbouka, Christian Stouff – bass, Thomas Meidell – gitarer/synth/koring, Dag Stiberg – altsaksofon, Daniel Meyer Grønvold – gresk baglama

Alamaailman Vasarat (Fin) og Now We’ve Got Members på Bakkjens Basar (Riksscenen)
fredag 9. mars kl. 20:00 på Riksscenen
Alamaailman Vasarat – “The Finnish Prophets of Fictional World Music”

Alamaailman Vasarat er et finsk avantgarde kultband. Musikken deres er den komplette galskapen der de med to celloer, blåsere, trommer og piano kombinerer stilarter du ikke har hørt med påvirkninger du ikke vet hvor kommer fra. Derfor er Vasarat vanskelig å sette i bås, noe de uttrykker slående på nettsida si! De kaller det ”kebab-kosher-jazz-film-traffic-punk-music” og det er en sjanger folket liker. Debutalbumet Vasaraasia oppnådde 7. plass på ”Europe Top-20”-lista i år 2000. Våren 2012 er de i studio og spiller inn sin sjette plate på 12 år og kommer med blodferske smakebiter til Bakkjens Basar!

Stakula – sax/klarinett/tubax/special woodwinds, Erno Haukkala – trombone/tuba/piccolo trombone, Miikka Huttunen – trøorgel/piano/melodika, Tuukka Helminen – cello, Marko Manninen – cello, Santeri Saksala – trommer/perkusjon

Now we’ve got members

Frontmann Jørgen Skjulstad og resten av medlemmene i Now we’ve got members byr på en kveld fylt av instrumental improvisasjon, ujevn taktart og minimale riff der musikk fra Øst-europa eller Etiopia er like relevant som vestlig indierock, og Terry Riley sitter pent ved siden av James Brown. I mer enn ti år har Now we’ve got Members kvernet ut sin spesielle mikstur av balkan-folk, gresk rembetika, 70-talls prog, indiepop og fri improvisasjon og bandet slipper sitt femte album ”Teleologies” på Metronomicon Audio i vår.

Jørgen Sissyfus Skjulstad – vokal/elektrisk saz/melodika/klarinett etc, Henrik Kamphus – trommer/perkusjon/darbouka, Christian Stouff – bass, Thomas Meidell – gitarer/synth/koring, Dag Stiberg – altsaksofon, Daniel Meyer Grønvold – gresk baglama